Vader en zoon

Methoden

Drie methoden voor zelfeuthansie

Er zijn drie wegen tot zelfeuthanasie: de medicijnroute, stoppen met eten en drinken of de heliummethode. De drie methoden worden op deze website kort toegelicht. Nadere toelichting vindt u in onze brochure, een waardig levenseinde in eigen regie, die u hier kunt downloaden.

De drie onderscheiden wegen tot zelfeuthanasie verschillen uiteraard van elkaar. Levensbeëindiging door te stoppen met eten en drinken (versterven) wordt niet beschouwd als zelfdoding en dus door de huisarts geregistreerd als een natuurlijke dood. Er komt dan ook geen schouwarts en geen politie aan te pas.

Zowel de medicijnmethode als de heliummethode gelden als een niet-natuurlijke dood, hier is altijd een schouwarts en politie bij betrokken.

Het bestellen van geneesmiddelen via internet betekent dat u de geneesmiddelenwet of de opiumwet overtreed. De consulent informeert u over deze aspecten en kan u ondersteunen. Het is aan u om een eigen weloverwogen keuze te maken waarvoor u zelf verantwoordelijk bent.

Uitgebreide informatie over de drie methoden is te vinden in het boek ‘Uitweg’ van Boudewijn Chabot. U kunt het boek bestellen door hier te klikken.

De DVD’s “Heliummethode” en “Ooggetuige” geven specifieke informatie over de verschillende stervensmethoden. Deze kunnen worden besteld door hier te klikken.

Met nadruk wordt verder aangegeven dat de informatie op deze site niet bedoeld is als vervanging van de informatie in het boek ‘Uitweg‘.