Crowdfundingactie documentaire ‘Ik ben niet bang’

‘Ik ben niet bang’ is een indringende documentaire over het pijnlijke en intieme proces van hulp bij zelfdoding. De documentaire toont de enorme tol die een dergelijk traject van de betrokkenen eist, in dit geval de psychiater en zijn patiënte.

Van de psychiater eiste het heel veel om mee te gaan met de wens van zijn patiënte. Twijfel, machteloosheid, niet willen accepteren, maar uiteindelijk het besluit haar de enige hulp te geven die hij haar nog kon geven.

De filmmaker heeft zelf gekampt met angsten en maakte deze film ook vanuit een identificatie met de patiënte en een behoefte om begrip te wekken voor het lijden van een dergelijke patiënte.

De film documenteert de maanden voorafgaand aan de zelfdoding, de zelfdoding zelf en de maanden daarna. ‘Ik ben niet bang’ is een ontroerend verhaal over mededogen, eenzaamheid en de vrije wil.

Het belang van de film is er mede in gelegen dat hij de kijker iets te zien geeft van de dilemma’s en emoties die onze consulenten keer op keer, en bij elke hulpzoeker opnieuw, moeten verwerken.

 

Documentaire 'Ik ben niet bang'

Documentaire ‘Ik ben niet bang’

 

Om de documentaire te realiseren is de filmmaker een crowdfundingactie gestart.
Meer informatie en een trailer van de film zijn te vinden op www.cinecrowd.com/ik-ben-niet-bang.