Film “Voltooid Leven”

Donderdag 14 maart wordt om 20.25 op NPO 3 de film Pink Moon vertoond. Deze film die over de “voltooid leven” problematiek gaat is gemaakt door Floor van der Meulen. Ze is mede tot stand gekomen door medewerking van consulenten en bestuur van de Einder en door betrokkenen die hebben gereageerd op een oproep op deze website.
De film heeft op het Tribeca filmfestival in New York een eervolle vermelding gekregen van de jury. De film heeft de titel PINK MOON gekregen en heeft haar wereldpremière beleefd op het gerenommeerde Tribeca Film Festival in New York waar het een Special Jury Mention won. Het publiek was geroerd en heeft de film omarmt.

Pink Moon
Als Iris volkomen onverwachts van haar vader Jan te horen krijgt dat hij genoeg heeft van het leven en ermee wil stoppen, wordt ze gedwongen de totale absurditeit van de situatie onder ogen te komen. Terwijl de vastgelegde datum nadert, besluit Iris om van het schijnbaar geoliede draaiboek van haar broer af te wijken. Ze probeert met alle macht een antwoord bij haar vader los te krijgen op de enige vraag die er voor haar toe doet: waarom?

Hier kunt u de trailer van de film bekijken: https://youtu.be/ZmvvOnJxxkU?si=KDHU4mrsjoTPhhuZ